Back in Goa
18 februari 2025 - Palolem, India
We verlaten Hubli, een grote, moderne en tamelijk propere stad. We verplaatsen ons naar Dandeli. Om een of andere reden werkt de app voor de GPS niet . We weten dat we richting vliegplein moeten fietsen. Daar dan aan voorbijgangers vragen… uiteindelijk belanden we op een wel heel drukke highway. De vrachtwagens en bussen razen langs ons heen en we hebben de schrik te pakken. Er is echter geen enkele uitwijkmogelijkheid. Na 15 km kunnen we eindelijk de highway verlaten. Wat een opluchting! Intussen werkt de gps weer en volgen we een mooie weg door de bossen waar we geregeld apen zien. We komen stilaan terug in de bewoonde wereld en we worden niet meer aangestaard. Het is duidelijk dat we stilaan Goa naderen. De eetgelegenheden zijn ook talrijker en netter. Intussen bereikt de temperatuur 37 graden maar gelukkig is er veel schaduw langs de weg. Er is blijkbaar een hindoeïstisch feest aan de gang en dat merken we aan het verkeer. Jeeps en brommers met oranje vlag en luide muziek steken ons voorbij. We fietsen door het nationaal park, leefgebied van de Bengaalse tijger, zwarte panter, luipaarden enz. Naar het schijnt heeft India 70 percent van de tijgerpopulatie in de wereld. In Dandeli nemen we onze intrek in een eenvoudige homestay.
In Mollem reserveren we een cottage voor 2 dagen in een nationaal park. De weg er naar toe gaat behoorlijk op en neer. Het is een loodzware etappe, zeker als de temperatuur in de namiddag oploopt naar 39 graden. Na een paar uur zwoegen worden we beloond met een 15 km lange afdaling naar Mollem. Mollem maakt reeds deel uit van Goa. We dalen van meer dan 700 m naar zeeniveau. We logeren in een soort van eco resort in een schitterende omgeving. Het is hier een oase van rust. We krijgen 3 keer per dag eten in buffetvorm. De lekkerste gerechten worden voorgeschoteld. We proeven van alles wat. Er is een natuurlijk bronbad en een spa met visjes die je voeten masseren. In onze overnachtingen zijn een plantage tour (specerijen) en vogelspotting tour inbegrepen. Uitleg wordt verschaft door goed opgeleide natuurgidsen. Overal kun je de mooiste vogels spotten : kingfishers, hornbills, … vele vogels waarvan we nog nooit gehoord hebben. Alles is hier eco. Huisjes zijn met modder omzoomd. We boeken ook een sunset tour. Onder leiding van een gids gaan we over rotsen naar een hoger gelegen gebied om een van de mooiste zonsondergangen te zien.
Met moeite verlaten we deze weelderige omgeving en lieve mensen. We gaan naar ons eindpunt naar het strand in Carmona. We fietsen weer langs kleine en rustige wegen. Op een bepaald ogenblik houdt de weg op en moeten we de fietsen verderduwen. We komen aan een rivier. We moeten de rivier over. Gelukkig is de rivier niet heel diep. We doen een beroep op een local om onze bepakte fietsen aan de overkant te brengen. Gelukkig is daar de weg weer en kunnen we verder.
en zo eindigt ons bijna 4 weken durende avontuur van Bangalore naar Goa, een reis vol uitdagingen maar met een schat aan indrukken en ervaringen, een land van uitersten maar steeds vriendelijke en behulpzame mensen, kortom “Incredible India”
Totaal 1200 km en ongeveer 8000 hoogtemeters
De volgende weken blijven we nog in Goa en maken nog strandwandelingen en kleine fietstochtjes. Eind februari gaan we naar Panji, de hoofdstad van Goa, om het carnaval bij te wonen. Daarna met de bus naar Pune voor een bezoek aan onze vrienden. Op 10 maart vliegen we terug vanuit Mumbai.

Patrick en Karine
Nog veel plezier met de trip en verblijf. Groetjes
groetjes Marc
Nu tijd om te ontspannen, geniet ervan!
Groetjes .
Jan en Ellen .